Refractometru pentru must/vin 3 în 1

Descriere

C-Tech THE1527 este un refractometru, 3 în 1, care vă permite să analizați calitatea mustului, respectiv a oricărui tip de suc natural pe baza a 3 parametri: densitate, concentrația de zaharuri și estimează procentul de alcool ce se poate obține prin fermentarea mustului/sucului.

Utilizare: îndreptați aparatul spre soare sau o sursă de lumină puternică, priviți prin obiectiv și rotiți ușor spre dreapta sau stânga până aveți o imagine clară. Plasați pe prisma de test câteva picături de must (se pot stoarce boabele de struguri direct pe prismă) și închideți fereastra transparentă. Priviți prin obiectiv din nou și citiți valoarea. Ștergeți apoi prisma și fereastra.
Calibrarea se face cu apă. Puneți câteva picături de apă pe prismă și rotiți spre stânga sau dreapta de șurubul de calibrare cu șurubelnița, până când valoarea afișată o să fie zero.

Atenție: aparatul poate folosi la vinuri la care procesul de fermentație s-a terminat pentru a indica 2 parametri: densitatea și concentrația de zaharuri rămase (cât de dulce este vinul rezultat). Nu o sa indice alcoolul din vinul matur. Scara din mijloc 0-25% se folosește doar pentru must sau suc de fructe la care procesul de fermentare nu a început, pentru a estima, concentrația finală de alcool (procentul de alcool în vin) ce se v-a obține prin fermentare. Dacă mustul, are de exemplu, un potențial procentual de 12% pe această scară, ne putem aștepta după terminarea fermentării mustului să avem un vin cu 12% alcool.

Măsoară:

Densitatea relativă: 0-25 Baume (Be) – spre exemplificare apa distilată este zero pe scara Baume. Cu cat Be este mai mare cu atât lichidul măsurat este mai dens (mai gros)
Potențialul concentrației de alcool: 0-25% –  ce se poate obține prin fermentarea mustului/sucului
Concentrația de zaharuri: 0-40 Brix (Bx) – cu cât Bx este mai mare cu atât lichidul măsurat conține mai multe zaharuri (este mai dulce) și se poate obține un vin cu mai mult alcool prin fermentarea mustului. Dacă avem dea face cu un vin matur acestă scară ne arată cât zahăr a mai rămas și se poate face clasificarea acestuia

Accesorii incluse:

Pipetă
Șurubelniță
Material cu microfibră pentru șters
Cutie din plastic cu închidere pentru stocare și transport

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Refractometru pentru must/vin 3 în 1”

Tocmai ati adaugat un produs in cosul de cumparaturi: