THE1525 refractometru pentru concentratia laptelui, apa din lapte

199 lei TVA inclus

Disponibilitate: În stoc

Descriere

C-Tech THE1525 refractometru pentru concentratia laptelui, a apei din lapte, indiferent de ce mamifer provine. Se poate folosi inclusiv pentru laptele de soia.
În mod normal concentrația laptelului (grăsimi, caseină, proteine, substanțe minerale etc) trebuie să fie între 8-12%. Sub acestă valoare avem un lapte de slab, plin de apă, peste acestă valoare un lapte bogat în substanțe utile.
Concentrația laptelui variază în funcție de proveniență și anotimp (primăvara este mai mare decât iarna). Practic aceasta reprezinta cantitatea de substanțe uscate, de substanțe utile, care ar rămâne dacă apa ar fi eliminată.

Exemplu: aparatul indică 10.5%. Aceasta este concentrația laptelui. Din 100 se scade 10.5 și avem 89.5%. Această cifră reprezintă apa din lapte.

Utilizare: îndreptați aparatul spre soare sau o sursă de lumină puternică, priviți prin obiectiv și rotiți ușor spre dreapta sau stânga până aveți o imagine clară. Plasați pe prisma de test 2-3 picături de lapte și închideți fereastra transparentă. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviți prin obiectiv din nou și citiți valoarea. Ștergeți apoi prisma și fereastra.
Acest refractometru pentru concentratia laptelui THE1525 dispune de surub pentru calibrare.
Calibrare: adăugați apă pe prismă, citiți valoarea, iar dacă nu afișeaza zero, rotiți șurubul de calibrare spre stânga sau dreapta până când valoarea afișată este zero.

Masoara:

Concentratia laptelui: 0-20%

Accesorii incluse:

Pipetă
Șurubelniță
Material cu microfibră pentru șters
Cutie de plastic cu închidere

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „THE1525 refractometru pentru concentratia laptelui, apa din lapte”