Gain Express RHBN-90 refractometru pentru miere si gem

240 lei TVA inclus

SKU: RHBN-90

Refractometru pentru miere, gem si siropuri groase, Gain Express RHBN-90. Afiseaza densitatea relativa, concentratia de zaharuri si continutul procentual de apa.

Disponibilitate: În stoc

Descriere

Gain Express RHBN-90 refractometru pentru miere si gem, 3 in 1, construit din aluminiu prelucrat CNC, cu optica superioara, care va permite sa analizati calitatea mierii naturale si sintetice, pe baza a 3 parametri: densitate, concentratia de zaharuri si continutul procentual de apa. Se poate folosi si la analiza siropurilor groase de fructe, la gemuri sau melasa.

Utilizare: indreptati refractometrul spre soare sau o sursa de lumina puternica. Priviti prin obiectiv si rotiti incet, spre dreapta sau stanga, pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test cateva picaturi de miere. Inchideti fereastra transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.
Refractometrul dispune de buton de calibrare si compensare intre 10-300C.
Calibrare: adaugati ulei de calibrare pe prisma. Uleiul dioptric poate sa atace lamela refractometrului, de aceea respectati instructiunile de calibrare ca si in video. Folositi prisma inclusa pentru ca lamela sa nu atinga uleiul dioptric (nu este nevoie sa inchideti lamela peste prisma). In timpul calibrarii prisma trebuie sa stea nemiscata. Nu puneti mai mult de un picur de ulei dioptric.

Masoara:

 • Densitatea relativa: 38-43 Baume (Be), acuratete ±0.5 Be – spre exemplificare apa distilata este 0 pe scara Baume. Cu cat Be este mai mare cu atat lichidul masurat este mai dens (mai gros)
 • Concentratia de zaharuri: 58-90 Brix (Bx), acuratete ±0.5 Bx – cu cat Bx este mai mare cu atat lichidul masurat contine mai multe zaharuri
 • Continutul procentual de apa: 12-27%, acuratete 1% – arata cata apa este in miere

Accesorii incluse:

 • Pipeta
 • Ulei dioptric pentru calibrare cca 2 ml
 • Prisma pentru calibrare
 • Cutie din plastic cu inchidere pentru stocare si transport

Informații suplimentare

PRODUCATOR

EAN

712221437281

1 recenzie pentru Gain Express RHBN-90 refractometru pentru miere si gem

 1. 5 din 5

  Albinaru

  Este al doilea refractometru pentru miere care il am. Precizia la fel, dar se simte mai solid si mai bine construit iar ocularul se misca mult mai fin si mai precis.


Adaugă o recenzie