Gain Express RHBN-90 refractometru pentru miere 3 in 1

269 lei TVA inclus

Disponibilitate: În stoc
Vezi coșul

Descriere

Gain Express RHBN-90 refractometru pentru miere 3 în 1, construit din aluminiu prelucrat CNC, cu optică superioară, care vă permite să analizați calitatea mierii naturale și sintetice pe baza a 3 parametri: densitate (grosimea mierii), concentrația de zaharuri (glucide) și conținutul procentual de apă. Se poate folosi și la analiza siropurilor groase de fructe sau melasă.

Utilizare: îndreptați refractometrul spre soare sau o sursă de lumină puternică, priviti prin obiectiv și rotiți ușor spre dreapta sau stânga până aveți o imagine clară. Plasați pe prisma de test câteva picaturi de miere și închideți fereastra transparentă. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviți prin obiectiv din nou și citiți valoarea. Ștergeți apoi prisma și fereastra. Se poate și spăla cu apă la temperatura ambientală.
Acest refractometru pentru miere Gain Express RHBN-90 dispune de șurub de calibrare ce poate fi manevrat direct fara surubelnita. Vine calibrat. Dacă este nevoie, recalibrarea se face cu uleiul dioptric inclus la pachet.

Atenție: uleiul dioptric poate să atace lamela refractometrului, de aceea respectați instrucțiunile de calibrare ca și în video. Folosiți prisma inclusă pentru ca lamela să nu atingă uleiul dioptric (nu este nevoie să închideți lamela peste prismă). În timpul calibrării prisma trebuie să stea nemișcată. Nu puneți mai mult de un picur de ulei dioptric.

Masoara:

Densitatea relativă: 38-43 Baume (Be) – spre exemplificare apa distilată este 0 pe scara Baume. Cu cât Be este mai mare cu atât lichidul măsurat este mai dens (mai gros)
Concentratia de zaharuri: 58-90 Brix (Bx) – cu cât Bx este mai mare cu atât lichidul măsurat conține mai multe zaharuri
Conținutul procentual de apă: 12-27% – arată câtă apă este în miere

Accesorii incluse:

Pipetă
Ulei dioptric pentru calibrare – cca. 2 ml
Prismă pentru calibrare
Cutie din plastic cu închidere pentru stocare și transport

Informații suplimentare

PRODUCATOR

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Gain Express RHBN-90 refractometru pentru miere 3 in 1”