Gain Express RHBN-32 refractometru pentru zahar lichid de taiere

240 lei TVA inclus

Refractometru pentru zahar si lichidul de taiere, Gain Express RHBN-32 de mare precize. Afiseaza concentratia zaharului cu o precizie de 0.2 Bx si vechimea lichidului de taiere de la strung.

Disponibilitate: În stoc

Descriere

Gain Express RHBN-32 refractometru pentru zahar, construit din aluminiu prelucrat CNC, cu optica superioara, de mare precizie 0.2 Bx. Va permite sa verificati concentratia zaharului, la diferite produse si pentru a afla vechimea lichidului de taiere si foraj de la struguri, freze, masini de gaurit si forat.
Se poate folosi la fructe, legume, miere, sosuri, sucuri naturale si artificiale, gem, crema etc. Acesta ajuta bucatarii si preparatorii sa obtina consistent acelasi gust. La agricultori este util sa determine momentul cel mai potrivit pentru a recolta vegetalele. Este util la fabricantii de alcool sa fiarba borhodul la cel mai bun moment.
Cu cat Brix in plante este mai mare, cu atat acele vegetale sunt de calitate superioara si au un gust mai bun. Este util pentru comercianți si consumatori să verifice calitatea produselor.La lichidul nou linia In cazul in care se foloseste pentru a determina vechimea lichidului de taiere si foraj, linia de separatie este clara. Pe masura ce se acumuleza impuritati devine difuza.
Cu cat valoarea afisata este mai mare. cu atat lichidul este mai concentrat.
Cu cat valoarea este mai mica, cu atat lichidul este mai diluat cu apa. In acest mod puteti amesteca lichidul cu apa la specificatiile producatorului.

La produsele vegetale cu cat Brix este mai mare cu atat sunt de calitate superioara. In sucuri, creme, sosuri, cu cat Brix este mai mare, cu atat vor fi mai dulci. Brix este util si in fermentatie. Cu cat este mai mare inainte de a incepe fermentatia, cu atat concentratia alcoolului va fi mai mare.

Exemple: castraveti 4-12 Bx, lebenita 8-16 Bx, porumb 6-24 Bx, mazare 4-12 Bx, sorg 6-30 Bx, alfalfa 4-22 Bx, mere 6-18 Bx, stafide 60-80 Bx, tomate 4-12 Bx, struguri 8-20 Bx, cartofi 3-8 Bx, ananas 12-22 Bx, miere 58-92 Bx etc

Utilizare: indreptati aparatul spre soare sau o sursa de lumina puternica. Priviti prin obiectiv si rotiti dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test 2-4 picaturi din lichidul ce se vrea masurat si inchideti fereastra transparenta. Aveti grija sa fie acoperita uniform si sa nu fie bule de aer. Priviti prin obiectiv si cititi valoarea.
Pentru acuratete maxima se recomanda plasarea pe fereastra nu a sucului stors din planta, ci o bucata din planta respectiva maruntita fin.
Refractometrul dispune de buton de calibrare si compensare intre 10-300C.
Calibrare: adaugati apa pe prisma, cititi valoarea, iar daca nu afiseaza zero, rotiti incet butonul de calibrare spre stanga sau dreapta, pana cand valoarea afisata este zero.

Masoara:

  • Concentratia de zaharuri: 0-32 Bx, acuratete 0.2 Bx

Accesorii incluse:

  • Pipeta
  • Cutie de plastic cu inchidere

Informații suplimentare

PRODUCATOR

EAN

0712221437410

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Gain Express RHBN-32 refractometru pentru zahar lichid de taiere”