Gain Express JSM-131CO detector pentru calitatea aerului

245 lei TVA inclus

Detector pentru calitatea aerului Gain Express JSM-131CO, aparat 5 in 1, capabil sa detecteze inclusiv monoxidul de carbon. Dispune de acumulator incorporat.

Disponibilitate: În stoc

Descriere

Gain Express JSM-131CO detector pentru calitatea aerului, cu ecran LED rosu, care monitorizeaza 5 parametri, inclusiv monoxidul de carbon (CO). Se foloseste pentru a controla calitatea aerului in birouri, spatii de productie, sali de cursuri, case, solarii si sere, magazine, statii de combustibil etc.
Concentratia monoxidului de carbon trebuie mentinuta sub 100 PPM. Monoxidul de carbon este cu mult mai periculos decat bioxidul de carbon. Simptomele dureza zile si poate provoca moartea mult mai rapid. Efectele la inceput seamana cu intoxicarea cu bioxid de carbon asa ca este greu sa se faca un diagnostic precis in stadii incipiente.
Concentratia bioxidului de carbon trebuie mentinuta sub 800 PPM peste aceasta valoare poate provoca dureri de cap si ameteala.
Formaldehyda este un element toxic si cancerigen puternic si provine dintr-o serie de surse de la respiratia umana la lemn prospat taiat, alimente contaminate, dezinfectanti, vopsele si chiar textile. Acasa este recomandat sa fie sub 0.08 mg/m³ iar pentru muncitorii in constructii se acepta 0.1 mg/m.
Concentratia totala de compusi organici volatili sunt toti poluantii din aer de origine organica, gen benzen, toluen, glycoli, compusi rezultati de la fumat, din activitatile industriale etc. Surse importante acasa, sunt fumatul, vopselele si solventii, pesticidele, detergentii, dezinfectantii, adezivii, mobila noua etc. Valori acceptabile sunt de 0.5 mg/m, ideal sub 0.3 mg/m³.
Aparatul calculeaza un scor al calitatii aerului AQI de la 1 la 6. Cu cat valoarea calculata este mai mica cu atat aerul este mai curat, cu cat valoarea calculata este mai mare aerul este mai poluat.
Detectorul se alimenteaza cu ajutorul unui port USB. Dispune de un acumulator Li-Ion cu capacitatea de 1000 mAh ca back-up in caz de pana de curent. Acesta asigura aproximativ 3 ore de functionare si va permite sa folositi aparatul in locuri unde nu aveti electricitate.
Incarcarea se face cu ajutorul unui port micro USB astfel nu aveti nevoie de incarcator specializat. Aparatul dispune de indicator a starii de incarcare a acumulatorului.
Dispune de buton de reset a valorilor.
Dimensiuni 125 x 80 x 35 mm

Masoara:

  1. Concentratia monoxidului de carbon CO: 0 – 2400 PPM, rezolutie 1 PPM
  2. Concentratia bioxidului de carbon CO2: 400 – 5000 PPM, rezolutie 1 PPM
  3. Concentratia Formaldehydei HCHO: 0 – 1.999 mg/m³, rezolutie 0.001 mg/m³
  4. Concentratia totala de compusi organici volatili TVOC: 0 – 9.9 mg/m³, rezolutie 0.1 mg/m³
  5. Scorul calitatii aerului: 1 – 6 (1- excelent, 2 – bun, 3 – mediu poluat, 4 – poluat, 5 – foarte poluat, 6- extrem de poluat)

Utilizare:

  1. Puneti la incarcat aparatul macar 30 de minute dupa ce l-ati primit (o incarcare completa dureaza 4 ore). Scopul acumulatorului intern este de back-up, de a asigura functionarea aparatului daca exista pana de curent.
  2. Daca este folosit pe acumulator, opriti aparatul cand nu este nevoie de el, pentru a nu fi nevoiti sa il incarcati des.
  3. Amplasati aparatul intr-un loc unde nu bate soarele pe el si unde nu sunt interferente electromagnetice si praf. Praful poate bloca senzorii dupa un timp.
  4. Apasati butonul de ON pentru pornire. Are nevoie de 2 minute de preincalzire si 30 de minute de acomodare, dupa care incepe sa arate valorile ambientale.

Informații suplimentare

PRODUCATOR

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Gain Express JSM-131CO detector pentru calitatea aerului”